• Fraktfritt på köp över 400 kr | Ingen fakturaavgift
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
Snabb leverans / Säkra betalningar

MONTERING


Vår självhäftande dekorplast är enkel att montera och gjord för att du ska få ett perfekt resultat, även om du aldrig arbetat med dekorplast tidigare. För att den ska fästa ordentligt och vara smidig att arbeta med bör du vara inomhus i någorlunda normala temperaturer. Vår dekorplast fungerar bra även i badrum och fuktiga miljöer. Den ska dock inte monteras på extremt varma platser, som t.ex. i bastun eller på kaminen.


SÅ HÄR ENKELT ÄR DET 
  1. Börja med att rengöra ytan du ska klä in och mät upp ungefärlig storlek.
  2. Skär eller klipp till dekorplasten så att den är något större än ytan du ska täcka (eller i exakt storlek om det är en enklare yta). På baksidan finns ett rutmönster (10x10 mm) vilket underlättar arbetet.  
  3. Fukta ytan du ska täcka med vatten. Använd t.ex en blomspruta och spruta på rejält. Mer vatten minskar risken för bubblor, så snåla inte. Du kan ha ett par droppar diskmedel i vattnet.
  4. Ta bort det tunna skyddspapperet på filmens baksida och spraya även filmens klistriga sida med vatten. 
  5. Måtta in filmen på ytan där du vill ha plasten och stryk den på plats. Ta en torr duk eller en skrapa och tryck vatten och eventuella luftbubblor ut mot sidorna. Lägg gärna en handduk under. 
  6. Ta nu en linjal och skär eller klipp bort överflödig plastfilm så att du får ett fint resultat. 
  7. Efter ungefär 12 timmar når klistret sin fulla styrka och sitter sedan säkert på plats.

Om du vid en senare tidpunkt vill ta bort dekorplasten och återställa underlaget, så går det bra. Med en hårtork värmer du dekorplasten så att klistret släpper lättare och du kan sedan dra bort denna. Nästan allt klister följer med filmen. Eventuella kvarvarande rester från klistret på baksidan torkar du sedan bort.